Meghívó a Radnóti-díj 2013 átadására

A MEASZ, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége – Összefogás a demokráciáért meghívója a Radnóti Miklós Antirasszista-díj 2013 átadására

Ha eleged van a gyűlölködésből, amit nap mint nap tapasztalsz, elítéled a rasszizmus minden formáját, gyere el a díjátadónkra és JELENLÉTÜNKKEL közösen demonstráljunk:

NEM HAGYJUK, HOGY SZERETETT HAZÁNK, A SZÉLSŐJOBB ÉS A SZÉLSŐJOBBRA HAJLÓK MARTALÉKÁVÁ VÁLJÉK!

Legyen közöttünk béke, szeretet! Rendezzük közös dolgainkat úgy, hogy segítünk az elesetteknek, baráti jobbot nyújtunk a kirekesztetteknek!

Radnóti-díjas művészeink, újságíróink évről évre visszajönnek hozzánk, hogy újabb és újabb kiállásukkal segítsék közös ÜGYÜNKET! A humanista emberek köszönete jár ezért nekik, különösen napjainkban, amikor ha valaki ÁLLÁST FOGLAL, utána már könnyen ÁLLÁST is KEREShet…

Az ünnepség helyszíne: RAM Radnóti Művelődési Központ
Budapest Kárpát u 23.

Időpont: Március 21. 17:00 – 19:00

Közreműködik: Bródy János, Hegedüs D. Géza, Keres Emil, Kulka János.
A műsort Juszt László vezeti.

Hagyományaink szerint elmondja gondolatait egy korábbi és egy idei díjazott: Kardos Péter főrabbi és Németh Péter főszerkesztő (Népszava).
A díjakat Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke adja át.

A 68 éves MEASZ a túlélésért küzd! Ne hagyjuk, hogy munkája éppen napjainkban szűnjék meg!
A MEASZ céljaira 500 Ft támogatást kérünk a résztvevőktől.

Jegyek rendelhetők a MEASZ@upcmail.hu címen. Azok átvehetők a MEASZ Központjában szerdánként 12.00-től 17.00-ig (Bp. VIII. Népszínház u. 27., I. 6.)
Telefon: vezetékes: (1) 344 3900, mobil: 06 20 59 71 640

A Magyar Parlamentből Kövér László házelnök vallott értéke alapján kitiltotta díjátadónkat. Köszönetet mondunk a XIII. kerületieknek, akik immáron második éve befogadnak bennünket!

Gyere el, legyünk együtt! Szükségünk van rád!

Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke

A MEASZ 2000-ben hozta létre a Radnóti Miklós Antirasszista Díjat az Antirasszista világnaphoz kötődően. A világnapról az ENSZ döntött 1966-ban egy 6 évvel korábbi, dél-afrikai, vérfürdőbe torkollott apartheidellenes demonstráció áldozatainak emlékére.

A MEASZ e napon is fel kívánja a figyelmet hívni arra, hogy Magyarországon mind gyakrabban tapasztaljuk embercsoportok kitaszítását. Hangsúlyozni kívánjuk a sokszínű kultúrák egymás mellett élésének a szükségességét.

Idén a 13. alkalommal átadott díjat olyan személyiségek, közösségek kapják, akik, illetve amelyek példamutató kiállásaikkal, cselekedeteikkel hitet tettek a az antirasszizmus mellett.

A Radnóti Miklós Antirasszista Díj meghívójának Facebook oldala ide kattintva érhető el.

Facebooktwittergoogle_plusmail